Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Başkan Sarı'nın çalışma raporu kabul edildi

Başkan Sarı

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı'nın bir yıllık çalışma raporu kabul edildi.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’nın bir yıllık çalışma raporu kabul edildi. Meclisin nisan ayı toplantısının ikinci oturumu, üç gündem maddesinden oluştu. Gündemin ilk maddesi, yol harcamalarına katılım payı ile ilgiliydi. Kanava bölgesi, Neyyire Sıtkı Caddesi’nde oturanlardan, yol katılım bedeli olarak, yasa gereğince binde 2 oranında katılım bedeli alınacağını açıklayan Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’nın konuşmasının ardından söz alan AKP’li Pakize Ciciler’in eleştirisi kapsamında konu, incelenmek için Bütçe ve Tarife Komisyonu’na gönderildi.
DENETİM KOMİSYONU RAPORU OKUNDU
Gündemin ikinci maddesinde, CHP’li Nimet Kalafat ve Mehmet Ali Tetik, AKP’li Pakize Ciciler tarafından, meclise bilgi verilmesi amacıyla hazırlanan Denetim Kurulu raporunun okunması vardı.

Komisyon başkanı Nimet Kalafat tarafından okunan ve belediye başkanlığının 2014 yılı çalışmalarıyla ilgili raporda, belediyenin ekonomik yükünün fazlalığı ve ekonomik durumunun kötülüğüne dikkat çekilerek, belediyenin, bundan sonra eğlenceye değil, ilçenin tanıtımına yönelik para harcaması, araç parkını güçlendirmesi, belediye için her çeşit erzakın alımlarını kent dışındaki esnaflar yerine, kent içinde hizmet veren esnaftan yapması istendi.
BAŞKANIN ÇALIŞMA RAPORUNA KABUL
Ardından, Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’nın, 2014 yılına ait bir yllık çalışma raporunun görüşülmesine geçildi. Bu arada, yasa gereğince Başkan Sarı, yerini meclis birinci başkan vekili Recep Eren’e bıraktı. Eren’in yönetiminde süren toplantıda Başkan Sarı, belediyenin içinde bulunduğu son durum, borç yükü ve bir yıllık çalışmalarını uzun ve görsel bir sunumla anlattı. Muhtarların da izlediği toplantıda Sarı, kendinden önceki 5 yıllık AKP yönetimi döneminde borç batağına sürüklendiğine işaret ederken, “Faiz yükü altında ezilen belediyemiz, ekonomik açıdan ciddi bir açmazdadır” değerlendirmesinde bulundu. Sarı’nın ardından AKP grubu adına konuşan Halil Aydöner, belediye başkanlarının, yıllardır görevlerini devraldıktan sonra birbirlerini suçlama alışkanlığına son vererek, Erdek’in sorunlarının çözümü için hizmet vermeleri gerektiğini vurguladı. Ardından yapılan oylamada, Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’nın bir yıllık çalışma raporu CHP grubunun 11 olumlu oyuyla kabul edildi. AKP grubundan Halil Aydöner, Pakize Ciciler ve Ceyhun Mırız, rapora “ret” oyu verirken, aynı partiden Ali Ertek ve Kadir Gedik ise mzzeretleri nedeniyle toplantıya katılmadılar.
Mecliste, Belediye Başkanı Hüseyin sarı’nın, ilçeyle ilgili çeşitli konularda verdiği bilgileri okurlarımıza önümüzdeki günlerde peyderpey sunacağız. Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false